Jake topeni? Elektrika nebo Pelety?

Reklama
TP tomas pavlicek @tomas.pavlicek188 před 8 roky04.08.2016 15:07:00
Jake topeni? Elektrika nebo Pelety?

Koupil jsem dum, postaveny hluboko pred revoluci. Je tam elektricky bojler a stary kotel na drevo. Moje myslenka je nasledujici. Kotel se musi vymenit, planuju peletovy (topeni rocne tak 15-20tis). Bojler bych nechal, sice je stary, ale na novy + novy kotel na pelety nemam. Bud jeden, nebo druhy (stejne ale budu muset casem koupit novy bojler). Tak me napadlo, ze poridit jeden elektrokotel, ktery by se pripojil na radiatory (ktere tam uz jsou, myslim, ze litinove) a zaroven by ohrival vodu ke koupani, atd. Cimz by se mi nynejsi naklady (ohrev el. bojlerem + topeni / rocne) mohly i dokonce snizit. Mam sazbu d45d a nevim, jestli by mi zustala i s elektrickym kotlem, paklize takovy s temito dvemi funkcemi vubec existuje. Zaroven bych chtel zateplit / izolovat strechu, aby energeticka narocnost domu byla jeste mensi. Dum ma nyni tepelnou ztratu asi 15-18kw, nevim presne, dle vypoctu jsem se dostal k cislu 15 (plocha 120m2, jedno patro, dum ze 40.let, 80cm silne kamenne zdi, zatepleni zadne, krom dvou pokoju, kde jsou podhledy).

Dekuju za pripadne rady. Pavlicek.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.