Vytápění krbem+ jaký zvolit další systém

Reklama
Milan Švaříček @milan.svaricek před 7 roky25.09.2016 20:50:00
Vytápění krbem+ jaký zvolit další systém

Dobrý den, chceme stavět dům v rustikálnějším stylu a chceme uvnitř krb, který bude mít masivní kamennou obestavbu pro velkou tepelnou akumulaci a měl by mít teplovodní výměník. Chceme vytápět podlahu popřípadě některou vnitřní příčku.
Chtěl bych se zeptat, jestli lze v dnešní době udělat v domě krb, který by měl vertikální otevírání, a který by mohl být například někdy otevřený a nemuseli se obávat zvýšené prašnosti a kouřivosti?
Měli jsme v bývalém domě krbový kamna, komín měl tah velký ale při každém přikládání, i když už tam bylo pouze žhavé tak oheň zakouřil směrem do interiéru a hlavně jsme měli problém s prašností.
A ještě bych se chtěl zeptat, chci k tomu ještě nějaký další zdroj, který by pravděpodobně zastával funkci vytápění asi ze 70%, jaký typ zdroje by jste doporučily i s ohledem na budoucnost? Tepelné čerpadlo, nějaký automat?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

47 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.