Jak správně topit v kondenzačním kotli

Reklama
MK Miroslav Komárek @miroslav.komarek před 7 roky16.10.2016 10:51:00
Jak správně topit v kondenzačním kotli

Dobrý den,
letos jsme přešli z topení pevnými palivy na plynové a pořídili si kondenzační kotel Viessmann Vitodens 111-W. Náš RD je o rozměrech 9 x 10 m, dole jsou sklepy a technická místnost s kotlem, nad nimi 3+1 kk a nad nimi 2 dětské pokoje a půda. Půda je zateplená, stropy ve sklepích taky, máme plastová okna i dveře a kompletně nové UT. TZ domu neznám. Fasádu taky plánujeme zateplit. Kotel je ovládaný bezdrátovým termostatem z obýváku. Protože nemám s tímto topením žádné zkušenosti, potřebuji vědět na kolik mám nastavit hysterezy ( 0,5 nebo více ? ). V místnostech topíme na 21 st a na kotli mám nastavenou teplotu vody 50 st. Myslím si, že to je údaj o teplotě výstupní, jiný údaj tam není. Teď, když je venku kolem +7 st, tak se ohřeje barák při teplotě těch 50 st asi za 30 minut, potom se kotel vypne a po vychladnutí opět dotopí na požadovanou teplotu. Kotel se takto spustí několikrát za den, přesně nevím. Na to, že je venku docela teplo, tak denně protopím kolem 5,5 kubíkú plynu, včetně ohřevu užitkové vody a to se mi zdá dost. To až začne mrznout, to se asi nedoplatíme. Jak správně topit ? Mám na kotli přidat na teplotě, to aby se dům rychleji vytopil, nebo naopak ubrat, třeba na 30 st, to aby kotel natápěl déle ?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.