Typ radiátoru / termostatická vložka

Reklama
JM Jindra Mokras @jindra.mokras před 7 roky25.10.2016 13:18:00
Typ radiátoru / termostatická vložka

Zdravím,

je zde nějaký odborník, který by mi mohl pomoci s problémem identifikace radiátoru / termostatického ventilu / vložky?

Mám doma celkem 4 radiátory, od počátků věků, kdy jsme se nastěhovali, nešly 2 regulovat pomocí termostatické hlavice. Hlavice jsem přehodil na dva jiné radiátory a fungovali bez problémů, takže hlavice jsou v pořádku.

Když teď začíná ta topná sezóna, řekl jsem si, že s tím něco udělám, vypustil jsem vodu, sundal hlavice a vyndal i termostatickou vložku.

Problém je v tom, že jsem zjistil, že v rámci bytu máme 2 různé typy radiátorů, přesto ve všech máme jeden typ termostatických vložek (kuželek). A v těch daných dvou radiátorech, kde nelze OV regulovat je právě tato vložka moc krátká => OV teče do radiátoru bez regulace

Jedná se o radiátor VK - spodní připojení, na samotném radiátoru nikde není žádné označení a to ani na bočnicích.

Snažil jsem se naměřit sedlo, což mi pouze dovolilo hloubku, přikládám obrázek i pohled na přívod a i termostatickou vložku, kterou máme ve všech radiátorech.. Na dvou, které se dají regulovat je na bočnici označení DELTA. Byt byl rekonstruován v r. 2011.

Kdyby náhodou někdo poznal typ radiátoru, nebo mi pomohl s identifikací správné vložky, bylo by to super

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.