Nerovnoměrná teplota vody v bytě

Rubriky:

Reklama
MF Michal Freiberg @michal.freiberg před 7 roky26.10.2016 14:56:00
Nerovnoměrná teplota vody v bytě

Dobrý den,

rád bych se na Vás obrátil se žádostí o radu. Zároveň bych rád upozornil, že jsem v tomto oboru úplný laik. Snažil jsem se řešení najít zde na foru i jinde, ale bohužel zatím bez výsledně.

Máme v bytě plynový kotel Junkers se zásobníkem na teplou vodu. Vše je vidět na přiložených obrázcích včetně cirkulačního čerpadla. V dolní části bytu je voda využita v koupelně (nejblíže kotli) a v kuchyni (nejdále od kotle). V horní části bytu v druhé koupelně (přesně nad dolní koupelnou).

Již asi rok dozadu přestala dolní sprchová baterie správně míchat vodu. I když je teplota v zásobníku 60 stupňů, tak ze sprchy tekla sotva vlažná voda. Přikládal jsem to poruše v baterii a situaci neřešil, protože baterii by bylo nutné vysekávat z obložení. Asi před měsícem se to ale v menší míře začalo objevovat v horní sprše a v baterii v kuchyni. Projevu se to tam tak, že při spuštění vody začne téci teplá, ale postupem času (v minutách) se voda stává studenější až vlažnou. Dole v koupelně v umyvadle je teplota konstantní a podle mě na svém maximu ze zásobníku. Tento stav je při zapnuté cirkulaci.

Bohužel nemám k dispozici nákresy rozvodů teplé vody a cirkulace. První co mě napadlo je to, že nefunguje správně cirkulace TUV. Proto jsem párkrát zkusil toto potrubí uzavřít (kohouty, které jsou patrné na fotce) a odpustit v jednotlivých bateriích vodu. Situace byla taková, že v dolní koupelně v umyvadle voda po chvíli odtekla a tekla správně horká. Na ostatních bateriích se nic takového nestalo ani po delší (dost nešetrném) odpouštění.

Před tím byl stav takový, že s cirkulací tekla všude teplá voda takřka okamžitě a s vypnutou cirkulací to trvalo 1-3 minuty u všech baterií.

Neví někdo čím by tato změna mohla být způsobená? Jdu zároveň shánět někoho, kdo by se na to zasel podívat, ale zatím mají všichni plno, protože jsem si na to vybral samozřejmě nejhorší možnou dobu.

Děkuji moc

Michal

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.