Mokrá zeď

Reklama
TH Tomáš Havlíček @tomas.havlicek767 před 7 roky30.11.2016 21:46:00
Mokrá zeď

Dobrý den,

prosím o radu a věcné připomínky :-)

Nyní k problému bytovka 70. léta, 60 cm duté cihly, byt v 1. patře. Na venkovní zdi patrná mokrá mapa v místě vany - koupelny. Rekonstrukce koupelny cca 8let zpět, flek se (prý) objevil později. V koupelně nebylo topení jen karma, nyní v létě instalace plynového kotle a topení-žebřík. Jako nynější vlastník se snažím najít příčinu. Byt vlastníme od března. Na jaře jsem přetěsnil vanu, kde přes lištu zatékalo za vanu, od té doby bylo pod vanou sucho i jsem měl pocit, že zeď postupně usychá. Nyní od podzimního počasí se zeď pod vanou rosí. Minulý týden jsem sklepal tři řady obložení a po odhalení plast. potrubí teplé a studené vody, které vede v místě mapy jsem nalezl potrubí v ok těsném stavu, ale nebyla zateplená přívodní trubka studené vody, navíc bylo potrubí blízko u sebe, dále ve zdi kus staré kovové trubky, okolí zdi vlhké. Potrubí jsme preventivně vyměnili, zaizolovali, prozatím nemám zahozeno. Ještě jsem navíc obnažil odpadní trubku od vany, ta je suchá až do stoupačky, která sousedí s koupelnou. Celkem se rozcházejí názory na kondenzaci vody na nezaizolovaném studeném potrubí, jeden inst. řekl že je to možné, další se přiklání k názoru že pokud není trubka na vzduchu, a je zabetovaná tak není kondenzace možná....

Co si myslíte Vy?

Dále mě zajímá jestli pomůže vysychání zdi a prostoru pod vanou nechat otevřený průchod vzduchu od stoupačky, nebo tento prostor zaizolovat a nechat jen otevřená dvířka pod vanou?
V koupelně nyní topíme na teplotu okolo 22stupnů, pod vanou je o dost nižší cca okolo 12stupnů.


Děkuji i za tipy na co dalšího bych se mohl zaměřit.....

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.