Atmos ACD01 - El. natápění AKU nádrže

Reklama
JT Jakub Tjutčev @jakub.tjutcev před 7 roky17.02.2017 10:29:00
Atmos ACD01 - El. natápění AKU nádrže

Zdravím,
najde se zde někdo kdo rozumí zmíněné regulaci, trochu více?

Situace:
Kotel DC18 s aku nádrží 1000l.
V aku dvě topné spirály spínané přes variabilní výstup EHP. (jako záložní zdroj vytápění, když nejsme doma, nebo se nám nechce topit)
EHP je nastaveno jako plnohodnotný zdroj.

Problém:
EHP spíná pouze jako protizámrazová ochrana vázaná na par.5 v MENU SYSTÉM. Čerpadlo topného okruhu MIX1 se točí pořád, ať už je zvolena komfortní či eko teplota, potažmo zda je v menu MIX1 nastaven v par.1 nastaven na ECO nebo POKLES.

Rád bych, aby čerpadlo topného okruhu vypínalo, je li to v tomto případě vůbec možné.

V návaznosti na to lze vypínat čerpadlo viz níže, ale vznikl další.....

Problém:
Po natopení jednotlivých místností vypne řídící jednotka rozvaděče podlahového topení přes variabilní vstup regulace ACD 01, který je nastavený na ANF, čerpadlo topného okruhu MIX 1. Současně však odpojí i EHP. Potřebuji li tedy natopit nadrž a mám li natopené místnosti - EHP nesepne.

Existuje nějaká možnost, jak obejít tu protizámrazovou ochranu, či je možné připojit spirály na nějaký jiný výstup, který bude v případě požadavku nádrže na natopení sepnut.

Líbí se mi ta návaznost regulace na aku nádrž. Tzn. topím-li v kotli EHP je blokované, je li požadavek nádrže na topení a netopím - EHP sepne.

Lze to zapojit i odděleně od ADC 01, ale to si myslím, nemá takový šmak.

Díky za případné odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.