Kondenzační kotel se zasobníkem ANO/NE, 80m2

Reklama
PT Pavel Tesařík @pavel.tesarik před 7 roky15.03.2017 12:17:00
Kondenzační kotel se zasobníkem ANO/NE, 80m2

Dobrý den,
chtěl bych se, prosím, zeptat na Váš názor.

Rekonstruujeme byt ve vile z roku 1934, podlahová plocha činí cca 80m2. Jsme v prvním podlaží, pod námi je jeden byt a nad námi je další.

Ze současného 2+1 chceme udělat 3+kk+pracovna. Celkem bychom měli mít v bytě 5 radiátorů + jeden otopný žebřík a podlahové vytápění v koupelně (cca 8m2).

Vytápění budeme řešit kondenzačním kotlem, který budeme používat na vytápění a ohřev TUV. Mělo by se jednat o model Baxi Prime 28. Prozatím jsem neměl zkušenost s průtokovým kondenzačním kotlem, vždy jsem měl na bytě buď boiler, nebo kotel se zásobníkem vody. Chtěl bych Vás poprosit o radu, jestli je lepší vzít právě čistě průtokový kondenzační kotel, nebo rovnou se zásobníkem vody (např. 40 litrů)?

Jsem v této oblasti naprostý laik. Někde jsem se dočetl, že výhodnější je mít kotel se zásobníkem, protože by se měla prodloužit živnost kotle z důvodu menšího množství topných cyklů, je to tak?

Kotel by měl být umístěn v koupelně, kde nemáme bohužel prostor na to, abychom zde umístili samostatný zásobník na TUV. Proto musíme zvolit buď již kotel se zásobníkem, nebo průtokový kotel.

Děkuji mnohokrát za rady.

P.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.