Zateplení a vytápění

Reklama
JS Jirka Sedláček @jirka.sedlacek654 před 7 roky19.05.2017 12:22:00
Zateplení a vytápění

Dobrý den,prosím vás o pomoc,řeším zateplení a nový zdroj vytápění v zakoupeném domě.Co člověk to jiný názor,někdo říká zateplit někdo že úspora za topení se mi vrátí až za hodně dlouho.O zdrojích vytápění to samé každý preferuje něco jiného až snad na vytápění elektrikou kterou mi nedoporučují.Plyn u nás zaveden není.

Dům je nepodsklepený,dvojpodlažní zhruba 9x12 m+výklenek chodba 3x5m,postaven z Porothermu 400mm spárovaný maltou,izolace v podkroví minerální vata v jak silné vrstvě nevím,v podlaze dle dokumentace 100mm izolace.Dům je ze dvou stran s výklenkem omítnut,ze dvou stran neomítnut.Okna jsou zapuštěná 17cm.

Vytápění je teplovodní v mědi na tuha paliva,v přízemí 8 radiátorů+žebřík,v podkroví 5 radiátorů+žebřík.Doplňkové topení krbová kamna bez výměníku.Letos protopeno 50q kostka,zatápěno odpoledne po příchodu z práce,ráno většinou kotel už vyhaslý,mrazy letos nejvíc -18c

Mám vystavený energetický průkaz ale tepelná ztráta tam napsaná není,odhaduji cca 11kw.


Údaje z PENB
Objem budovy V=646,8
Celková plocha obálky A=459
Objemový faktor A/V=0,71
Celková energ.vztažná plocha Ac=231
+příloze fotky z PENB

Potřeboval bych nasměrovat jakým směrem postupovat dál,všem diskutujícím děkuji za rady a nápady.
Jirka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.