Odpad - odtok, spád

Reklama
SJ Stanislav Jirkal @stanislav.jirkal před 7 roky22.05.2017 13:57:00
Odpad - odtok, spád

Dobrý den, ahoj

měl bych na vás prosbu. Vodák napojuje v patře odpady. Bude zde relativně nízká skaldba čisté podlahy - cca 10-12 cm. Zajímá mě odpadové potrubí z odtokového žlábku ve sprchovém koutu. Vodák jej vede od budoucího žlábku a přes kolínko zaúsťuje do odtokového potrubí z WC. Jde mi o to, že směrem od sprchového koutu a až ke kolínku je potrubí v mírném sklonu...nicméně na konci těsně před napojením na odpadní trubku z WC je protispád. Obávám se, že voda nebude dobře odtékat, lépe řečeno, na konci trubky před ústím do odpadové trubky z WC se bude hromadit voda ze sprcháče. Vadí to něčemu? Vodák mi tvrdí, že ne, že se jedná o stejný princip jako u umyvadla a vše bude odtékat. Výška odtokového žlábku bude vyšší, než zaústění odtoku do odpadu z WC.

Stejně tak přemýšlím, zdali není problém, že odtok žlabu ze sprchy bude napojen na koleno odtoku WC...aby se třeba nedostával zápach z WC až do sprchy nebo nedocházelo k nějakým provozním problémům.

Můžete mi prosím poradit? Nechci vodáka neustále buzerovat, jen mi některé věci nejsou příliš jasné a logické.



Děkuji za radu a ochotu!!!


Standa

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.