Čerpací jímka - výběr

Reklama
MP Milan Půta @milan.puta před 7 roky23.05.2017 14:22:00
Čerpací jímka - výběr

Dobrý den,

k novostavbě RD vybírám čerpací jímku odpadu do kanalizace. Bohužel nám nevyšel gravitační spád. Chtěl jsem se proto zeptat, jestli někdo má a jaké zkušenosti s českými čerpadly Noria TLAKAN. Jejich systém TLAKAN P4 jsem si vyhlédnul a vyšel by mě na cca 38000 Kč i s montáží. Bez plastové jímky.

Poptával jsem ale i jednu regionální firmu a ta mi nabídla řešení za cca 62000 i s montáží a to s čerpadlem HCP 32GF, spínání čerpadla nejde přes plováky ale nějakým údajně lepším systémem. Nabídka je také bez jímky. K tomu mi zástupe firmy sdělil, že nedoporučuje pořizovat vysokotlaké čerpadlo Noria s tím, že má velmi omezenou funkční životnost, hydraulika je vřeteno velmi namáhané, vysoká poruchovost. Přítomné plováky jsou funkční, přesto náročné na pravidelnou údržbu skrze namotávání vlasů, tuků, nečistot.

Přeci jenom jde o poměrně nemalý finanční rozdíl, proto se ptám, zdali čerpadla Noria jsou vážně tak poruchová, nespolehlivá či náročná na údržbu (čištění plováků) a má cenu investovat 24000 do jiného systému ?

Pokud máte s Noria TLAKAN zkušenosti, nebo obecně zkušenosti a tipy v oblasti čerpacích jímek, budu vděčný za každý názor, tip nebo doporučení.

Milan

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.