Je reálné natlakovat zavzdušněné potrubí?

Reklama
FV František Vojnar @frantisek.vojnar před 6 roky08.09.2017 17:34:00
Je reálné natlakovat zavzdušněné potrubí?

Zdravím,snažím se udělat zkoušku těsnosti potrubí na litině Duktus DN 300. Je to úsek o cca 210 metrech,jenže někdo to nedomyslel,protože se potrubí napouští z té strany kde jsem skončil a začátek úseku je propojený na stávající momentálně prázdné potrubí,které má hydrant kvůli vypuštění vzduchu moc daleko. Takže jsem dle instrukcí vodaren pomalu napouštěl 3 dny celé potrubí až po hydrant. Po 3 dnech jsem uzavřel ventil na začátku úseku a na konec přípojil tlakovací zařízení-tlak 3 bar. Cisterna od vodáren mi potom dopomohla někam na 4,9 bar. Po celodením tlačení elektrickou pumpou jsem cca na 6 barech a asi 200 litrech natáčené vody. V potrubí je ale logicky spousta vzduchu a tlak se zvedá hoooodně pomalu. Zajímá mě jestli vzduch v potrubí nemůže způsobit špatné měření manometru na pumpě nebo jestli prostě zapotřebí nacpat tam tolik vody abych dosáhl 10 barů. Půjde to vůbec na tlakovat? Diky za případné odpovědi

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.