čím vytápět mezotenové byty - pouze elektrika

Reklama
DV Daniel Vomacka @daniel.vomacka před 6 roky21.09.2017 08:15:00
čím vytápět mezotenové byty - pouze elektrika

Řeším topení v trojdomku kde jsou 3 mezotenové byty (každý cca 100m/2). Jediná možnost je vytápění pomocí elektriky - (plyn není).
Bude se jednat o nájemní byty, tedy jsem zavrhl krbová kamna.
Každý byt má vlastní vchod je složen z přízemí kde je koupelna, obývák, kuchyně, technická místnost a podkroví kde jsou 3 pokoje a koupelna.
Dům je vlastně taková malá řadovka.

Mám jasno v tom, že hlavní topení bude kombinace podlahové elektrické kabely v koupelnách + multisplit klimatizace + 4x jednotka (obývák/kuchyně + 3x pokoj). Cenovou nabídku mám na každý byt cca 130tis za klimu na klíč (Daikin).

Řeším ale zálohu pro velmi chladné dny kdy to neutáhne klimatizace (od cca -10C) mám na výběr buď udělat kompletní podlahovku elektrikou i ve zbytku domu, nebo dát sálavé panely (netuším jak dobře fungují), nebo přímotopy (to bude děsit nájemníky).

V zásadě, je mi jasné, že nejlevněji by to zvládli přímotopy ale to bude děsit nájemníky, topení přímotopy je obecně vnímáno jako hrozně drahé ... podlahovka elektrická je vnímána lépe, sálavé infra panely zase vzbuzují nedůvěru (i u mně :) ) ... co by jste doporučily?
Cena je důležitá ... rád bych se vešel do 30-40 tis na byt za doplňové topení.

TZ jsou cca 4,5-5kW na byt, celý dům je velikosti 20x11m, podlaha přízemí zateplena 18cm polystyren, stěny 30cm heluz + 16cm polystyren, podkroví bude 36cm vata, okna 3sklo celkové U = 0,72 Jsem ve fázi hrubé stavby.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.