Dotaz k otopnému systému - krbová vložka/elektrokotel

Reklama
RT Robin Toráč @robin.torac před 6 roky24.09.2017 19:17:00
Dotaz k otopnému systému - krbová vložka/elektrokotel

Zdravím Vás,

jsem budoucí stavebník, který je ve fázi projektové dokumentace, kdy záměrem je, vše si dopředu rozvrhnout a naprojektovat tak, aby vše následně probíhalo hladce. V plánu je zateplený dům od základů až po střechu, po přečtení všech diskuzí odhaduji TZ okolo 4W, kdy v návrhu je bungalov 1. patro, tvar L, obytná plocha cca 150m2.

Jde mi o řešení otopné soustavy, kdy po několika měsíčním studováním zdejšího fóra a návštěvy For Arch jsem dospěl k tomuto výsledku:

primární topení: teplovodní podlahové vytápění poháněné elektrokotlem spojený se zásobníkem vody /např: Elektrický set THERM EL 9 / k tomuto mám dotaz, zda není vhodnější samostatný bojler?

sekundární: zděná krbová vložka se zadním plněním z technické místnosti, která je osazená teplovzdušnými rozvody - hlavně pro přechodné období a rodinnou pohodu. Dřevo není problém v našich končinách. K tomuto jsem se dočetl, že snad ventilátor na rozvod teplého vzduchu je údajně hlučný ?

cenu odhaduji kolem 100tis /bez podlahového topení/

Není pro mne problém využít plynu, přípojka na pozemku, ovšem mi přijde zbytečný, elektrokotel považuji za dostatečný a jako velké plus beru sníženou taxu na elektřinu.
Další variantou v mé volbě bylo vynechat krbovou vložku a osadit dům logicky rozloženými 2 klimatizacemi /přechodné období k zatopení, v létě ochlazení/.

Stále si nejsem jistý vhodností této volby vzhledem ke klasice cena/výkon.

Budu velmi rád pokud se někdo podělí o své zkušenosti se stejnou sestavou, nebo za každý návrh na změnu.
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.