Protherm - spínání čerpadla

Reklama
MB Martin Barkas @martin.barkas před 6 roky14.11.2017 17:05:00
Protherm - spínání čerpadla

Dobrý den,

mám takovou otázku a snad existuje odpověď, nebo inženýři z Prothermu někde udělali chybu?
Koupil jsem dům, kde je Protherm Rejnok. V rámci úspor jsem do všech místností nainstaloval nezávislé ovládání, kde můžu nastavovat teplotu v každé místnosti v různém čase.

Nyní k problému - ten kotel má jeden zásadní nedostatek. Když systém pro řízení řekne, aby topil, tak se někdy nic nestane, protože teplota v kotli je v rámci nastavené mezi a ještě nespadla pod určenou úroveň. Jenže topení je již dávno studené a regulace tedy nefunguje korektně, navíc tím dochází k poklesu teploty v místnosti.

Takže se ptám, proč nemá kotel pro čerpadlo variantu, když termostat řekne top, tak se vždy sepne čerpadlo – tím by se voda v kotli ochladila a ten začal korektně topit – nebo má?

Já našel pouze nastavení doběhu (mám 4min) a ten je k ničemu – tzn. když nastavím 15 min, tak už to funguje ale nuceně ochlazuji i radiátory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.