Horkovzduch od krbu

Reklama
FZ František Zelenka @frantisek.zelenka před 6 roky20.11.2017 22:04:00
Horkovzduch od krbu

Zdravím všechny,

mám dotaz. Mám krb Bef Trend 8 kde mám napojené jedno potrubí o průměru 160 mm pro horkovzduch, které je vedené na půdu domu. Příčky, strop v podkroví jsou udělaný pomocí "červeného" sádrokartonu. Ve třech místnostech a na chodbě mám celkem 4 ventilační talíře také průměru 160. Bohužel sem nedomyslel při koupi talířů průměr potrubí a nešlo mi tedy vložit potrubí na talíře. Udělal jsem to tedy tak, že jsem pozinkovou spojku s kterou se spojují dva kusy potrubí vložil do talíře a na ní sem upevnil potrubí.

Otázka z ní, zda pokud je talíř nainstalován v sádrokartonu a při topení v krbu je talíř celkem horký až vařící, zda po čase vlastnosti sádrokartonu v okolí talíře se nedostanou na takovou mez, ze může sádrokarton vzplanout?

Dále, zda je možné izolované potrubí (už zakoupené) vložit na sádrokarton a přikryt vatou která zatepluje strop podkroví?

Děkuji za názory a rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.