Vlastní vybetonovaná jímka jako jímka pro tlakovou kanalizaci nebo jako vodoměrná šachta

Reklama
KM Karel Marvanek @karel12345 před 10 měsíci25.07.2023 23:55:40
Vlastní vybetonovaná jímka jako jímka pro tlakovou kanalizaci nebo jako vodoměrná šachta

Dobrý den,
v naší obci budou dělat tlakovou kanalizaci a vodu a my se jako chataři chceme připojit. Podle projektu mám postavit vodoměrnou šachtu a jímku pro tlakovou kanalizaci, ale zhotovení je zcela v mojí režii a za moje peníze. Vím, že existují výrobky, které se jmenují třeba "betonová vodoměrná šachta" nebo "nastrojená plastová jímka pro tlakovou kanalizaci".

Přemýšlím, zda by bylo možné pro tlakovou kanalizaci využít stávající betonovou jímku sloužící jako žumpa a osadit jí jen čerpadlem, které bude odvádět splašky do tlakové kanalizace.

Nevěřím moc plastům a tak i vodoměrnou šachtu bych raději měl z betonu. A zase, lze koupit například produkt, zamýšlený jako jímka na splašky, provrtat průchody a prohlásit ho za vodoměrnou šachtu? Nebo vodoměrnou šachtu prostě vybetonovat na místě?

Jsou nějaké konkrétní požadavky na vodoměrnou šachtu a přečerpávací jímku tlakové kanalizace, pokud je budu stavět a betonovat sám nebo využiju současné konstrukce v zemi?

Děkuju Karel M.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.