Bojler pro solár a tepelné čerpadlo

Rubriky:

Reklama
MK Miroslav Krejčí @miroslav.krejci před 6 měsíci12.11.2023 22:45:26
Bojler pro solár a tepelné čerpadlo

Dokáže mi někdo poradit, kde sehnat bojler pro Tč + solár, 250l max 300l? Vím, že Dražice dělají OKC NTRR/HP/SOL. Problém je v tom, že Dražice vyrábí tento bojler nejmenší 400L. Ten nechci, protože bude sloužit pro dvě osoby. Mám solár asi 14 roků a nyní jsem pořídil tepelné čerpadlo. Bojler který používám od začátku soláru, má, horní výměník 1m2 a dolní 1,4. Pro tepelné čerpadlo je 1m2 málo a vodu Tč můžu ohřívat na max 48°C. Pokud nastavím více, Tč se odstaví pro vysokou teplotu na výstupu. Správně bych měl mít pro naše Tč plochu výměníku 2,5m2. Ale když to nyní jede s 1m2, tak kdybych sehnal bojler s min.1,5 m2 vrch a spodek také 1,5 m2, tak to bude stačit. Nevíte někdo, kde takový bojler sehnat?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.