Společné zemnění kompletně ostrovní FVE s distribucí

Rubriky:

Reklama
JK Jiří Kratochvíla @jiri.kratochvila před 4 týdny08.04.2024 12:49:39
Společné zemnění kompletně ostrovní FVE s distribucí

Distribuční část: Podružná stavba k rodinnému domu (oboje bez bleskosvodu) s malým rozvaděčem, kde je bod rozdělení PEN s přizemněním (tyče v zemi). Na stejné podružné stavbě bude záměr zcela OSTROVNÍ FVE s měničem na 230 V~. Tato FVE bude mít kompletně oddělené rozvody ve smyslu vlastních zásuvek a světelných okruhů tak, aby distributor neměl problém s tím, že je to jasný ostrov. Pro uzemnění FVE (měnič, panely, spotřebiče) se nabízí využít stejný zemnič (ty tyče).
1) Bude to pro distribuci stále ostrov, nebo je společným zemněním pro distributora pak už taková FVE pod jeho "režií" z hlediska legislativy a je nutno udělat druhé zemniče pro FVE?
2) Pokud stačí původní zemnící tyče, lze i prakticky využít místo bodu rozdělení PEN s přizemněním pro FVE? Vytahovat druhý vodič z tyčí pro FVE je hloupost....

Upraveno autorem před 4 týdny
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.