Kotel Metal Fach s řídícím panelem Plum EcoMax920 touch - nejde větrák

Rubriky:

Reklama
JK Jan Kabát @jan.kabat před 19 dny18.04.2024 16:36:52
Kotel Metal Fach s řídícím panelem Plum EcoMax920 touch - nejde větrák

Dobrý den,
máme necelé dva roky, tudíž ještě v záruce, kotel viz název tématu. Kotel jsem instaloval sám a první topná sezona proběhla bez problému. Tuto topnou sezonu v březnu nám přestal fungovat ventilátor. Nejprve jsem vyzkoušel vyměnit kondenzátor, ale bez efektu. Závadu jsem konzultoval s nezávislým technikem, podle kterého je pravděpodobně na vině regulátor ventilátoru. Odeslal jsem tedy celý řídící panel na reklamaci. Výrobce začal tvrdit, že závada vznikla přepětím, a že se na to záruka nevztahuje. Pak, dle jeho slov, výrobce panel "opravil", a odeslal zpátky. Stálo mě to 2700,-. Když jsem panel připojil, jaké bylo moje překvapení, že ventilátor i nadále nefunguje. Objednal jsem na zkoušku nový ventilátor, a ani ten se neroztočí, závadu na ventilátoru tedy vylučuji(a podotýkám, že oba dva ventilátory se po připojení natvrdo do sítě normálně roztočí). A teď nevím, co dál. Jsem na sto procent přesvědčený, že je ten panel stále rozbitý (kromě kabelů taky nic jinýho mezi panelem a ventilátorem není), ale nevidím smysl v tom posílat ho na další reklamaci. Myslím si, že jestli ho výrobce opravil, jak tvrdí, tak ale asi neodstranil příčinu toho, proč se vůbec rozbil, a ten se rozbil znovu. Komunikace s prodejcem (vse4dum.cz) je naprosto zoufalá. Nehodlám jim už dát ani korunu. Ale mám nefunkční kotel, a nevím, jak ho dát do kupy. Vlastně ani nevím, co očekávám za radu. Jen se potřebuju vypovídat. Takže postup vidím asi následovně, panel pravděpodobně znova odešlu k reklamaci. Oni si budou opět vymýšlet důvody, co se stalo a proč, udělají nějakou rádoby opravu, pak si řeknou o sumičku k zaplacení. Já je s tím pošlu do patřičných končin, a asi začnu shánět zcela jiný panel, který na ten kotel nabastlím, aby to vůbec fungovalo. Ale nevím jaký, protože všechno v nabídce, co jsem našel, je evidentně z polska, a poláky začínám patřičně nenávidět.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.