Diskuze ke článku: Zpětné využití šedé vody v budovách |
Autor článku: Francois Derrien, Odd. vody a budov, CSTB, Francúzsko, překlad: Ing. Marek Kušnír a doc. Ing. Zuzana Vranayová, CSc., TU v Košiciach, Katedra TZB Plné znění článku: Zpětné využití šedé vody v budovách Anotace článku: Tento článek představuje příklad na zpětné využití šedé vody v domácnosti. Uváděný původní experiment poskytuje údaje, které jsou důležité pro znalot technických, ekonomických a zdravotních parametrů. Výzvou je definování přijatelné kvality vody v porovnání s jinými existujícími posudky.
přidat ke článku nový příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
| Chronologický seznam příspěvků |
|
| Příspěvky |
Předmět: Dá se prosím zjistit, kolik domovních čov se instalovalo v roce 2009 ? Autor: Ing. Pavel Sýkora Datum: 16.01.2010 18:01 odpovědět upozornit redakci |
reakce na ... | Nebo nevíte, kde by to šlo zjistit ?
|
|
Předmět: dostupnost podobných systémů v čr Autor: Klára Hanelová Datum: 30.03.2009 19:01 odpovědět upozornit redakci |
reakce na ... | Dobr den, v současné době řeším problematiku nakládání s odpadními vodami z RD bez připojení na kanalizační systém. Vzhledem k místním podmínkám budeme muset likvidaci odpadních vod řešit jímkou na vyvážení. Z ekonomického, ale především ekologického hlediska se zajímáme o možnost recyklace odpadních (šedých) vod z domácnosti. Velmi mě zaujal tento článek a uvedený test zařízení. Překvapuje mě, že podobné systémy ješě nejsou samozřejmostí. Nevíte o nějaké firmě v ČR, která by se touto problematikou zabývala? Rádi bychom byli "pokusnými králíky" u nás.
|
|
 | Předmět: Re: dostupnost podobných systémů v čr Autor: Jaroslav Špor Datum: 09.04.2009 23:28 odpovědět upozornit redakci |
reakce na ... | Nevím, také jsem o využití šedé vody kdysi uvažoval, ale nakonec jsem došel k názoru, že je to zbytečně složité a volím raději klasické využití dešťové vody - tam stačí mnohem jednodušší (a bezúdržbová) filtrace a na praní je přímo ideální. Šedou vodu je lepší poslat ven do přírodní kořenové čistírny, u které můžete zřídit pěkné koupací jezírko (a můžete z něho i zalévat zahrádku).
|
|
 | Předmět: Re (2): dostupnost podobných systémů v čr Autor: Klára Hanelová Datum: 10.04.2009 08:16 odpovědět upozornit redakci |
reakce na ... | Děkuji za reakci. Mohl byste mi prosím doporučit nějaký systém na filtraci dešťové vody? Předem děkuji. Hanelová
|
|
| |
| |
 | Předmět: Re (2): dostupnost podobných systémů v čr Autor: Martin Brachtl Datum: 10.06.2009 15:53 odpovědět upozornit redakci |
reakce na ... | Mám obavu, že pouhá kořenová čistírna není schopna dodat dostatečně čistou vodu na použití v koupacím jezírku. Voda z kořenové čistírny zůstává často kontaminovaná bakteriemi, v jejich společnosti bych se rozhodně koupat nechtěl. Řekl bych, že lepších výsledků lze docílit biologickou čistírnou s aerobním procesem, pískovou filtrací a UV lampou na výstupu. V tom se už koupat dá.
|
|
 | Předmět: Re (3): dostupnost podobných systémů v čr Autor: Jaroslav Špor Datum: 10.06.2009 16:08 odpovědět upozornit redakci |
reakce na ... | Nesouhlasím. Jaké problematické bakterie by se tam měly nacházet (a kde se tam berou)?
|
|
| |
| |