Předmět: Spalování hnědého uhlí v litinových kotlích Autor: Bureš Datum: 21.01.2002 14:44 odpovědět upozornit redakci |
reakce na ... | Bylo by možno vysvětlit proč výrobci kotlú neuvádějí u litinových jako palivo i hnědé uhlí ( ŽDB Herkules, U22,Dakon FB) a proč na spalování hnědého uhlí jsou užívány jen kotle ocelové? Je hnědé uhlí palivo pro nabízenélitinové kotle nevhodné? Pak na trhu chybí litinový kotel na hnědé uhlí,který by mohl být velmi atraktivní vzhledem k vysoké životnosti litiny,snížené citlivosti k nízkoteplotní korosi a současné energetické a populačnípolitice.
|
|
 | Předmět: Re: Spalování hnědého uhlí v litinových kotlích Autor: Ing. Jaroslav Dufka Datum: 29.01.2002 13:39 odpovědět upozornit redakci |
reakce na ... | Tento dotaz jsem směroval na české výrobce kotlů - konkrétně Viadrus (ŽDB) a Dakon. Dále jsem se dotazoval na stejnou věc největšího producenta hnědého uhlí Severočeské doly a.s. Dosud mi nikdo neodpověděl. Až dostanu odpověď, oznámím ji. Není však pravda, že by se u nás neprodávaly litinové kotle nebo alespoň kotle s litinovým roštem na hnědé uhlí. Kotle V-Ling (BENEKOVterm Horní Benešov) a Viadrus Ling (Viadrus Bohumín) jsou opatřeny kruhovým litinovým roštem. Kotel DemirDokum DKY (výrobce DemirDokum Turecko, výhradní dovozce do ČR je DD.CZ TRADE s.r.o. Bohumín) je vyroben z litiny. Podrobnější informace o tomto kotli najdete na www.ddkotel.cz a dovozce Vám ochotně podá informace, stejně jako mě. Možná je dovozců litinových kotlů na hnědé uhlí více, já však vím jen o tomto jednom. Hodně informací se mimo www stránky získává na výstavách. V nejbližší době bude SHK v dubnu v Brně - doporučuji navštívit. S pozdravem Ing. Jaroslav Dufka, Zlín
|
|
| |
 | Předmět: Re: U22 Autor: Ing. Jaroslav Dufka Datum: 19.09.2001 12:47 odpovědět upozornit redakci |
reakce na ... | V článku není zmíněn kotel VIADRUS U22, stejně jako některé další kotle na tuhá paliva. Další čtenáři by mohli najít jiné kotle, které nejsou v seznamu uvedeny. Účelem článku není podat úplný přehled všech kotlů na tuhá paliva prodávaných v ČR. Výrobci přicházejí stále s novými typy kotlů a obchodníci dovážejí stále nové značky kotlů za zehraničí. Přehled kotlů v žádném seznamu nebo přehledu nebude nikdy definitivní.
|
|
 | Předmět: Re: Re: U22 Autor: Datum: 21.09.2001 07:21 odpovědět upozornit redakci |
reakce na ... | Dotázal jsem se jen proto, že U22 patří mezi nejoblíbenější kotle na tuhá paliva s klasickým spalováním.
|
|
 | Předmět: Re: U22 Autor: Ing. Milan Bechyně Datum: 21.09.2001 12:04 odpovědět upozornit redakci |
reakce na ... | Chtěl bych se výrobci kotle VIADRUS U22 omluvit za svoji chybu, že jsem při recenzi článku přehlédl neuvedení kotle U22 do přehledu vybraných kotlů s výkonem okolo 20 kW. Je to nedostatek - neuvést do přehledu jeden z nejprodávanějších (ne-li vůbec nejprodávanější), typ kotle na našem trhu. Jak ze strany autora (jak jsme si vysvětlili), tak i z mojí strany to bylo opomenutí a nikoliv jakýkoliv úmysl. Zároveň bych chtěl vyzvat další výrobce kotlů, kteří nejsou v přehledu uvedeni, aby se ozvali. Rádi využijeme přednosti Internetu oproti tištěným materiálům a do přehledu je doplníme, stejně jako jsme nyní doplnili kotle U22 D a U22 C.
|
|