Diskuse ke článku: Solární panely na bytových domech

Autor článku: Ing. Jan Katauer, předseda BD v Orlové
Plné znění článku: Solární panely na bytových domech
Anotace článku: Jaké jsou reálné hodnoty úspor a návratností při ohřevu vody solárními panely? Jaké jsou praktické zkušenosti bytového družstva se solárními panely na plochých střechách bytových domů? Dejme slovo Ing. Janu Katauerovi, předsedovi bytového družstva v Orlové.

přidat ke článku nový příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Re: Dotaz k cenám z tabulkyPetr Vít29.06.2010 07:04
Dotaz k cenám z tabulkyPetr Jonáš28.06.2010 15:20

Autor: Petr Jonáš
Datum: 28.06.2010 15:20 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Zběžně jsem prohlédl kalkulace cen v tabulce, která je uvedená v článku.
Nevím, jak si vysvětlit např. cenový rozdíl u realizací s počtem panelů 3ks + 2x800l za cca 1044000,- (č.p.791) a 14ks panelů + 2x800l za cca 765000,- (č.p.864).
Co je tedy součástí těch cen ?

Předmět: Re: Dotaz k cenám z tabulky
Autor: Petr Vít
Datum: 29.06.2010 07:04 odpovědět upozornit redakci

uživatel: 100009
reakce na ...
Pokud jsem koukal, tak na domu č.p.791 jsou trubicové (vakuové) kolektory a ještě prý 2 tepelná čerpadla s příkonem 9 kW, tak to možná souvisí s tím a do ceny je započítané všechno včetně tepelných čerpadel. Potom by ta cena odpovídala..
Ps: viděl jsem už někde, že se zkouší zapojení TČ i na solární kolektory a zvyšuje se tím topný faktor, akorát je to složitější na řízení.

přidat ke článku nový příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.