Částečné odhlučnění ložnice v paneláku

Reklama
Reklama
JN Jiří Novák @jiri.novak464 před 14 roky06.09.2009 01:41:00
Částečné odhlučnění ložnice v paneláku

Dobrý den, bydlíme v paneláku a máme roční dcerku. Momentálně jí rostou zuby, proto v noci často pláče.
Zároveň máme štěstí na bezdětné a nesnášenlivé sousedy (bydlí nad námi), kteří nám obratem po rozplakání bouchají do zdi, což není příjemné, hlavně manželka to těžce nese.
Chtěl bych vás proto poprosit o tipy a triky s alespoň částečným ohlučněním pokoje - v našem případě ložnice.
Na trhu jsou sice firmy specializující se na akustickou izolaci bytů, toto je ale nad naše možnosti. Bydlíme v paneláku z 80. let a myslím, že v našem případě se zvuky prostorové zvuky nešíří ani tak kvůli "tenkým" panelům, ale především rozvodem topení do dalších bytů. Moje laická teorie je, že náš radiátor může vystupovat jako mikrofon, rozvody topení můžou vést zvuky do sousedních bytů, kde by jejich radiátory plnili funkci reproduktoru. Pomohlo by v tomto případě nasadit šedou polyetylénovou trubici (Mirelon), která se bězně používá k tepelné izolaci rozvodů na rozvody topení?

Děkuji mnohokrát za rady,
Jirka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.