Odhlučnění výtahové strojovny

Autor: Alena Švellerová
Datum: 16.12.2009 13:10

Vážený pane Vaňku, bydlím v domě z 30.let (beton+cihla), v přízemí. Pod ložnicí je nová strojovna výtahu (3 roky) s hlukovou izolací z lignoporu. Hlučnost při zkouškách vyhověla normě, ale v noci je hučení stroje velmi nepříjemné. Prosím Vás o radu, jestli by pomohla kvalitnější izolace. Myslím, že vzhledem k typu konstrukce jde také o kročejový útlum. Předem Vám děkuji za radu.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Alena Švellerová16.12.2009 14:41
Václav Vaněk16.12.2009 13:53

Datum: 16.12.2009 13:53 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den,
z Vašeho dotazu to není zcela zřejmé, ale pravděpodobně je v domě instalován hydraulický výtah a jeho pohonný hydraulický agregát je umístěn ve sklepních místnostech pod bytem, ve kterém bydlíte.Neuvedla jste, jestli se úroveň hluku zvýšila po nějakém čase od instalace výtahu nebo je stejná - na té úrovni, která v noci obtěžuje. V každém případě pak je nutné zjistit hlavní příčinu - pokud to bude vlastní agregát je možné zatlumit přímo ten a navíc izolovat ( oddělit) i strop nad ním, aby hluk nepronikal dále do obytných prostor. Řešení je nutné nalézt přímo na místě a servisní firma by měla poradit. Na dálku to lépe neumím.
Václav Vaněk

Autor: Alena Švellerová
Datum: 16.12.2009 14:41 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Vážený pane Vaňku, děkuji za odpověď a doplňuji info - jedná se o hydraulický výtah a hluk působí agregát. Hluk se nezvýšil, jen jsem dřív doufala, že mi časem přestane vadit. Servis provádí stejná firma, která výtah montovala a potíže byly už před kolaudací (hlukové zkoušky a úpravy byly prováděny 2 měsíce, než byla povolena), takže ti mi asi neporadí. Zaujala mě ale Vaše rada ohledně samostatné hlukové izolace agregátu - pokusím se na webu najít firmu, která toto provádí. Děkuji Vám

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.