Pohled na plynové kotle jinak

Rubriky:

Reklama
JH Jozef Homola @jozef.homola562 před 13 roky19.08.2010 21:23:00
Pohled na plynové kotle jinak

SEDBUK (Seasonal Efficiency of Domestic Boilers in the UK)
ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers)

Jelikož se množí různé dotazy a zkreslené názory na účinnost kondenzačních kotlů (i normálních), tak se na to podíváme očima dvou organizací, které jsou do určité míry nezávislé na prodejcích, protože je dotuje vláda příslušné krajiny (USA nebo UK). Cíl je jediný aby spotřebitel i projektant měl jistotu, co to „dokáže“ za topnou sezonu v reálních podmínkách a nijak se neblamovali. Jelikož zdroje jsou anglicky, tak jsem to sem tam „počeštil“, Farenheita přepočítal a vybral něco názorného nebo to ještě obrazově upravil. Doufám, že to přispěje k „polopatistickému“ pochopení proč jsou sezónní a reálné účinnosti kotlů mnohem menší než u nás a čím nás balamutí reklama. Např. v Anglii špičkový kondenzační kotel nejde přes 91,7% v účinnosti. Zákazník se řídí třídou (A – nejlepší) nebo hvězdičkami (např.Kanada).
Lekce 1 je o energetickém obsahu přírodního plynu a o spalování v kotli.
(Zítra bude pokračování)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.