Autor: Pavel Václavík Datum: 21.08.2011 09:12 | uživatel: 105832
| Jak jsem kupoval polský kotel. Pracuji jako servisní mechanik od roku 1991. Zákazníkovi je jedno,který ,kotel je svařovaný robotem, řezaný laserem a pod. To je bonus spíše pro výrobce, protože díky tomu by měla být cena levnější a připadá mi to naopak. Chce kotel – 1 -který mnoho nestojí 2- spálí co nejméně paliva 3- dlouhá životnost 4- pokud má závadu hned opravit Každý máme jiné finanční možnosti a dostupnost paliva. Auta kupujeme také každý jinak někdo ojetá jiný nejlacinější a někdo jen ty nejdražší. No a u kotlů je to podobné. Byl jsem mojí známou požádán o výběr automatického kotle. Některé výrobce již zastupuji, a tak jsme zvažovali výhody a nevýhody českých výrobců. I u nás se dá vybrat špatný , dobrý a dokonce i špičkový. Ty ceny však bolí. No a což takhle polský. Nejdříve nedůvěra , spousta času při čtení fóra. My vždy polské výrobky ihned hodíme mezi šmejdy. Což to takhle zkusit prověřit osobně. Začali jsme, typováním výrobců a jejich návštěvou a prohlídkou výroby. Skoro vždy byla s polské strany ochota. Nakonec padla volba na typ kotle SIMAR. Mají zastoupení v Německu a Maďarsku. Jednání proběhlo výborně. Mají různý výběr hořáků (otočná retorta,tlakový,litinová retorta,ocelová,různé druhy automatik, řízené otáčky ventilátoru, protokol o shodě EU,máte možnost si vybrat i materiál roštu) Jsou za cenu, kterou by mohl leckterý český výrobce závidět a kvalita je srovnatelná. Nakonec jsme vzali zastoupení SIMAR pro ČR i se servisem. Záruční opravy fungují tak že servisní organizace dostává po dobu garance náhradní díly zdarma a na opravy dostává s každým kotlem garanční paušál. A jak životnost- myslíte že každý polák mění kotel po pěti letech. Namontujme kotle tak jak mají být a pokud je budeme provozovat v optimálních podmínkách čas ukáže zdali český nebo polský výrobek je dobrý. Každý kotel má jiné podmínky provozu- teplotu, komín, palivo apod. Vždyť také , někteří lidé topí PET lahvemi, další mokrým dřevem, no a někdo suchým bukem. Je, na nás zdali provozujeme kotel v takových podmínkách, aby životnost byla co největší. Věřte, že jako servisní mechanik už jsem viděl na kotlích hrozné věci.
odpovědět na příspěvek |
|
Autor: Zdeněk Úlehla Datum: 09.02.2012 16:32 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 101686 reakce na ... | Dobrý den, letošní zimu už to nestihnu, ale na příští rok si chci pořídit nějakou tu automatiku. Z nabídky kotlů ale už mám hlavu jak pátrací balon. Když už se k nějakému kotli přikláním, tak pak různé diskuse mě odradí. Je to vždy 50/50. Pokud mám investovat do kotle 80 a víc tisíc a pak si rvát vlasy, že jsem si špatně vybral, je pro mne pravděpodobně schůdnější si pořídit něco za polovic, případně při problémech to pak nebude tolik bolet :). V diskusním příspěvku doporučujete kotel Simar. Chtěl jsem se zeptat, zda jste s tímto kotlem opravdu spokojen. Nechci si od Vás ale přečíst názor jako od prodejce. Má představa o kotli je, abych byl schopen topit dřevem (občas se k nějakému dostanu), uhlím, v nejhorším případě peletkama a na obzoru by byla i jistá možnost topit obilím. Můžete mi tedy nějaký polský kotel doporučit? Jak je to všeobecně se servisem v České republice? Děkuji a přeji hezký den.
|
|
 | Autor: petr kocina Datum: 09.02.2012 23:15 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | poridte si TC - provoz je levnejsi nez vsechno drevo,uhli,plyn,peletky ............ vyjde to na stejnou cenu. TC zeme/voda jsem poridil za 95 000kc.komfort obslhy nedostizny.netreba zadnych skladovacich prostor a jine nesmysly vcetne kominu a ruznych revizí.
|
|
 | Autor: Zdeněk Úlehla Datum: 10.02.2012 14:35 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 101686 reakce na ... | TC je asi dobrá věc, ale země/voda u mne nepřichází do úvahy, voda/voda nevím. Ideální pro mne by bylo TC vzduch/voda, ale to nepořídím za 100 000 ,- :(
|
|
| |
| |
| |
 | Autor: petr kocina Datum: 13.02.2012 08:15 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | dobry to je - problem je v tom ze to rika kazdy vyrobce vzduchovych TC.bohuzel realita je takova,ze kdyz toho tepla nejvice potrebujete jako napriklad ted v posledni dobe tak COP je 2 - to je tvrda realita !! kde nic neni (energie) ani čert nebere. i tak je jakekoli TC lepsi nez topeni primotopem - rozhodujte se tedy spise podle cena/vykon a hlavne si dobre spocitejte TZ domu.zbytecne bych nekupoval predimenzovany TC na vami uvadenou TZ domu.pokud mate krb a vyuzivate jej - tak mrazy preklenout topenim v krbu.jedna se jen o par dni v roce. preji stastnou volbu.sazba pro celou domacnost neni rovnez k zahozeni :-)
|
|
| |
| |
| |