Polské kotle

Reklama
PV Pavel Václavík @pavel.vaclavik před 12 roky21.08.2011 09:12:00
Polské kotle

Jak jsem kupoval polský kotel.
Pracuji jako servisní mechanik od roku 1991.
Zákazníkovi je jedno,který ,kotel je svařovaný robotem, řezaný laserem a pod. To je bonus spíše pro výrobce, protože díky tomu by měla být cena levnější a připadá mi to naopak.
Chce kotel –
1 -který mnoho nestojí
2- spálí co nejméně paliva
3- dlouhá životnost
4- pokud má závadu hned opravit
Každý máme jiné finanční možnosti a dostupnost paliva. Auta kupujeme také každý jinak někdo ojetá jiný nejlacinější a někdo jen ty nejdražší.
No a u kotlů je to podobné.
Byl jsem mojí známou požádán o výběr automatického kotle. Některé výrobce již zastupuji, a tak jsme zvažovali výhody a nevýhody českých výrobců. I u nás se dá vybrat špatný , dobrý a dokonce i špičkový. Ty ceny však bolí.
No a což takhle polský. Nejdříve nedůvěra , spousta času při čtení fóra. My vždy polské výrobky ihned hodíme mezi šmejdy. Což to takhle zkusit prověřit osobně.
Začali jsme, typováním výrobců a jejich návštěvou a prohlídkou výroby. Skoro vždy byla s polské strany ochota. Nakonec padla volba na typ kotle SIMAR. Mají zastoupení v Německu a Maďarsku. Jednání proběhlo výborně. Mají různý výběr hořáků (otočná retorta,tlakový,litinová retorta,ocelová,různé druhy automatik, řízené otáčky ventilátoru, protokol o shodě EU,máte možnost si vybrat i materiál roštu)

Jsou za cenu, kterou by mohl leckterý český výrobce závidět a kvalita je srovnatelná. Nakonec jsme vzali zastoupení SIMAR pro ČR i se servisem.
Záruční opravy fungují tak že servisní organizace dostává po dobu garance náhradní díly zdarma a na opravy dostává s každým kotlem garanční paušál. A jak životnost- myslíte že každý polák mění kotel po pěti letech. Namontujme kotle tak jak mají být a pokud je budeme provozovat v optimálních podmínkách čas ukáže zdali český nebo polský výrobek je dobrý.
Každý kotel má jiné podmínky provozu- teplotu, komín, palivo apod. Vždyť také , někteří lidé topí PET lahvemi, další mokrým dřevem, no a někdo suchým bukem. Je, na nás zdali provozujeme kotel v takových podmínkách, aby životnost byla co největší. Věřte, že jako servisní mechanik už jsem viděl na kotlích hrozné věci.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

37 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.