Možnápasivní dům ve Štěchovicích

Rubriky:

Reklama
PV Petr Vorlicek @petr.vorlicek před 12 roky05.06.2012 10:38:00
Možnápasivní dům ve Štěchovicích

Po dvou letech sem konečně dávám naší hrubou stavbu, která se vleče jak Meresjev, protože řemeslníci mají zákaz vstupu.
Jelikož některé důležité detaily a postupy jsou trochu opomíjeny a příliš se o nich nemluví, zkusím je zde zmínit, případně se pokusím vyvrátit některé zažité omyly.
Dům má půdorys 7x12,5m - nevhodný tvar kvůli umístění mezi vzrostlými stromy, celá stavba je z VPC 175 mm, s předsazenými okny 92mm profil 3 skla, dům má dřevěný strop z trámů 18x36 cm, z tohoto pohledu to zřejmě bude v ČR unikát.
Zateplení domu - 10 cm základová pata (základy lité do bednění z XPS), sokl 25cm XPS 60 cm pod terénem, zdi 30 cm EPS, strop 55 cm vaty, podlaha 26 cm EPS.
Dům byl původně nevržen tak, aby splnil kriteria akce "zelená úsporám" pro pasivní domy. Ohřev TUV a větrání má zprostředkovat vnitřní tepelné čerpadlo vzduch/vzduch se zásobníkem na TUV, vytápění je elektrické v podlaze + přímotopy tam, kde není podlahovka. V domě bude i obyčejná krbová vložka 2-6 kW, máme rádi oheň...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

26 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.