Pochopení distribuce tepla u větrání s rekuperací

Rubriky:

Reklama
JN Jan Novák @jan.novak351 před 12 roky05.07.2012 00:51:00
Pochopení distribuce tepla u větrání s rekuperací

Spoustu hodin jsem strávil čtením zdejších diskusí i na livingu, jedna věc mi není jasná:
Budu mít řízené větrání s rekuperací tepla (ne ohřev a cirkulaci) + lokální ohřívače v jednotlivých místnostech (pro zjednodušení el. přímotopy). Jak si mám představit "distribuci tepla" po domě? Předpokládám, že řídící jednotce nastavím nejnižší teplotu, jakou chci v domě mít, typicky ložnice 18st. Ona pak rekuperací udržuje teplotu vstupního vzduchu na 18st. a já si ji zvyšuji v jednotlivých místnostech tak, jak potřebuji, tj. v ložnici nijak, v obýváku třeba na 22st. apod? Nebo jsem princip nepochopil?

Rovnou připíšu ještě pár otázek:
- když budu mít aktivní rekuperaci s TČ mám nárok na TČ výhodný tarif jako je pro "standardní TČ"? A mohu tuto sazbu využívat pro veškeré domácí spotřebiče včetně přímotopů?

- pokud k systému rekuperace a lokálních přímotopů přibude ještě obyčejný teplovzdušný krb, nedojde k přetápění obýváku, zvládne to nějak systém větrání, jak?

Napsal bych více, ale vzhledem k tomu, že se mohu mýlit bych v takovém případě mohl dál plácat blbosti, takže s případnou reakcí počkám na korigující příspěvky.....

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.