statika stropu po uříznutí nosného trámu

Reklama
Reklama
JB Jan Blažíček @jan.blazicek před 12 roky17.07.2012 13:57:00
statika stropu po uříznutí nosného trámu

Dobrý den,
uměl bystte někdo pomoci s tímto problémem. V RD z roku 1969 potřebuji zvětšit průchod mezi 1P a 2P ubouráním části stropu (asi 40cm) tak, aby bylo schodiště normálně průchozí. Problém je, že aby to klaplo musí se uříznout 80cm nosného trámu. Strop je trámový s prkeným záklopem a 10cm betonu. Rozteč trámů je 100cm trámy jsou průměru 20/20cm.

Po odkrytí části stropu jsem zjistil, že 4 metrový trám je ukotven nalevo a napravo na nosné zdi. Mezi nosnými zdi jsou další 2 kolmé příčky jedna slouží jako příčka s dveřmi do sklepa a druhá do stropu dozděná část betonového schodiště z ytongu. O tyto příčky se trám neopírá. Souběžně s trámem v odstupu asi 50cm na každou stranu jsou pak další dvě příčky - jedna 15cm cihlová zeď která nese betonové schodiště a 10cm příčka z cihel.

Technicky potřebuji poradit o co mám trám opřít - 10cm Ytongová příčka, která je prakticky dozdění betonového schodiště ve mně nevyvolává důvěru. Dále můžu trám o přít o obě příčky, aby se váha rozložila. Dále se nabízí podepřít trám kolmým trámem nebo Ičkem do vysekaných kapes na jedné traně do 15cm zdi která nese schodiště a na straně druhé 10cm zdi. Ovšem otázka jestli není 10cm málo.
Trám nese 3m2 10cm betonu jestli v něm je kari síť netuším.

Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.