Dodatečné zateplení pod plechovou střechu, rekreační objekt

Rubriky:

Reklama
Jakub Žaloudek @jakub.zaloudek před 11 roky05.09.2012 11:58:00
Dodatečné zateplení pod plechovou střechu, rekreační objekt

Zdravím diskuzní fórum a žádám tímto o radu jak zaizolovat rekreační objekt a to mezi pouze mezi krokve, jedná se o šikmou střechu.
Na objektu je nyní absence jakékoliv izolace, střecha je plechová falcovaná, jediné řešení zateplení se nabízí mezi krokve a to s přístupem zespodu.
Složení je následující: falcovaný plech
položená lepenka
pobití dřevěnými deskami
krokve cca 11 na 11
Má představa byla zateplení vatou, parozábrana a následné finální pobití palubkami.
Naražím však stále více na názor, že by měla býti použita i difuzní fólie a prostor cca 4cm na odvětrávání.Tím se dostavám na minimální velikost prostoru na vatu.Jelikož se jedná o obytné podkroví, nemohu již jít níže pod trámy abych zvětšil prostor pro vatu.
Má otázka tedy zní, je nutné dávat difuzní fólii a dodržet větrací prostor?
Délka zateplené šikmé plochy je 4m, zespodu je dřěvené pobití, které bych nechal otevřené.Zezhora je prostor useknutého Áčka 2,60 na cca 1,20.Takže ventilace se mi v tomto pohledu zdá dostatečná.
Objekt není celoročně využívaný a netrpíme v oblasti přlišným vlhkem, zdá se tedy že kondezace par by měla býti minimální.

Děkuji za jakoukoliv radu či názor.Případně kdyby se našel nějaký odborník, který by se mnou věc konzultoval, nebudu proti.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.