Zesílení, přizdění stěny

Reklama
JJ Jiří Janáček @jiri.janacek před 9 roky04.09.2014 21:31:00
Zesílení, přizdění stěny

Dobrý den, rád bych požádal diskutující o návrh řešení.. Rekonstruuji starší RD, kde budu dělat komplet celé podkroví včetně stropní kce. Rád bych použil nosníkové stropy Miako (pův. trámový strop).

Jde mi o jedno místo v domě, kde není možné nosníky nijak uložit, jsou zde pouze nenosné příčky tl. 150 mm. Jestliže bych chtěl nosníky uložit až na nějakou nosnou stěnu, jednalo by se o rozpon až cca 7,8 m, kde je nutnost armovat ztužující žebra, apod., čemuž bych se rád vyhnul tím, že bych chtěl nějakým způsobem zesílit právě onu příčku tl. 150 mm. Teď ale nastává problém jaký zvolit postup? Setkal jste se už někdo s podobným problémem?

Ještě dodám, že příčka prochází středem domu, přesně nad rozhraním, kde je přechod podsklepené a nepodsklepené části domu a základ je rozšířem cca o 10 cm na každou stranu.

Myslel jsem si, že bych použil obyčejné plné pálené cihly, kterými bych tuto příčku přizdil na stávající základ do celkové tloušky 300 mm (což by mělo staticky dle mého stačit) do výšky cca 20 cm pod budoucí strop a těch zbylých 20 cm bych vyarmoval podobně jako věnec, tzn. 4x nosná výztuž 12 mm a třmínky 6 mm a spojil s věncem kolem celého domu.

Pro lepší spolupůsobení jsem chtěl tuto zeď skrz naskrz na několika místech provrtat a pomocí závitových tyčí a pásovin spojit, myslíte, že by to bylo vhodné, nenadělám tím více škody než užitku?

Myslíte si, že by takové řešení bylo možné, případně co byste navrhovali?

Díky za vaše nápady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.