Připomínkování projektu vzduchotechniky

Reklama
Zdenek Šimčík @zdenek.simcik před 8 roky15.02.2016 11:20:00
Připomínkování projektu vzduchotechniky

Dobrý den,
prosím Vás o připomínkování projektu vzduchotechniky (viz. příloha), který byl zpracován pro náš RD. Pročetl jsem už desítky diskuzí, ale i přesto mám dotazy, které jsou snad věcné, i když na diskuzích už mnohokrát rozebírané.

K projektu vzduchotechniky má tyto dotazy:
1) dimenze hlavní větve, ve výkrese je 250mm, projektantka říkala, že stačí 200mm, ale dle diskuzí je většinou dimenze hlavní větve 160mm.
2) vyústění potrubí v jednotlivých místnostech. Kde je ideální umístit odtah v koupelnách a na záchodě a přívod vzduchu v pokojích, protože v projektu je vyústění hned nade dveřmi, což pro výměnu vzduchu v místnosti není asi ideální.
3) Máte někdo zkušenosti s napojením odtahu záchodové mísy do vzduchotechniky( máme provedení záchodové mísy s odbočkou pro odtah z mísy)
4) Není dimenze odtahu z kuchyně poddimenzovaná? Navrhuji potrubí 100mm
5) Je vhodné použít odtah vzduchu také ze spíže, zádveří?
6) Provedení potrubí vzduchotechniky. Pro odtah bych chtěl použít plastové potrubí KG, z důvodu čištění. Jaké potrubí použít pro přívod vzduchu? Pro eliminaci přenosu zvuku mezi pokoji, možnost čištění(i když vzduch přiváděný by měl být čistý, chci mít i tak možnost čištění). V projektu není dobře řešen přenos zvuku mezi pokoji, protože odbočky potrubí do pokojů jsou hned u pokojů a potrubí nevede souběžné se společnou větví (např. v délce 2m, což prodlouží cestu zvuku a zvýší útlum). Nebo mám použít mnohými zatracovanou variantu centrální box+plastové hadice do jednotlivých pokojů (hadice 75/61, nebo raději větší 90/75)
7) Před rekuperační jednotkou plánuji použít FLEXI potrubí pro utlumení zvuku z jednotky.

Rozvody chci realizovat svépomocí a to koncem února, takže "utřepání" projektu do finální verze celkem spěchá:)
Děkuji za Vaše odpovědi a rady.
Přeji všem hezký den s úsměvem:)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

32 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.