Napojeni terasy na zatepleny RD v urovni franc. oken

Reklama
Pavel Černý @pavel.cerny182 před 8 roky28.03.2016 20:04:00
Napojeni terasy na zatepleny RD v urovni franc. oken

Dobry den,

hledam nejake informace, jak napojit terasu k rodinemu domu. Rodinny dum je zatim nezateplen (novostavba), nicmene pred akci Z resim, jak vlastne napojit terasu tak, aby mezi terasou a RD nevznikaly praskliny/posuny atd... Puvodne jsem to mel tak, ze bude zatepleni EPS (14cm) a sokl pod urovni vnitrni podlahy XPS (8-10cm). Udelani terasy je reseno dodatecne. Aby toho nebylo malo, mam 4 francouzka okna a chtel bych terasu ve stejne urovni.
Vystavaji mi nasledujici otazky:

1) tam kde nejsou francouzka okna, viz obrazek z1.jpg. Nechal bych to co jsem zamyslel bez terasy, jen bych XPS vyrovnal do stejne tloustky jako EPS. Udelal kolem terasy klasicke bedneni do nezamr. hloubky (jako na zakladovku RD) s tim, ze u spolecne steny s barakem bych navrtal do ztraceneho bedneni RD nejake kotvy a tim to spojil (kotvy bych zalil betonem s roxory). Ztracene bedneni bych stavil na zakladovy pas baraku, mam tam jeste 20cm.
Nicmene i tak se mi to nezda a bojim se, ze to bude pracovat. Mozna bych nechal mezi terasou a EPS/XPS miniaturni mezeru jako dilataci, nebo tam udelal zlabek na pripadny odvod vody (ale neumim si to moc predstavit). Nema nekdo nejake overene reseni?

2) jak u francouzkych oken, aby byly zaroven s terasou (viz obr. z2.jpg). Tady zatim vubec nevim, protoze pokud dam dlazdici k francouzkymu oknu, ktera bude nalepena jak na dome, tak na terase, tak casem vlivem pohybu musi rupnout, nebo s eminimalne oddelit (bud od terasy nebo od kousku podlahy pred francouzkym oknem). Neni zase nejake zname reseni?

Bohuzel reseni by bylo pouzit drevo, ci nejakou nahrazku, udelat rost atd... Toto ale bohuzel nechci.
Dale, kdybych to nedelal zaroven s francouzkymi okny, dalo se to udelat nekde v urovni soklu, mezi sokl a terasu dat pruh kacirku a hejbat se to muze jak chce:) Byly by to nezavysle plochy, u francouzkych oken by byl tim padem schod, zde by asi byl take problem s napojenim, ale urcite resitelnejsi nez bod 2:)

Neresil nekdo podobne vymysly ? :)

Predem dekuji.

PC.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.