Elektřina pro chatu

Reklama
LV Lucie Vyklická @lucie.vyklicka před 8 roky23.04.2016 03:22:00
Elektřina pro chatu

Dobrý den, předem se omlouvám za svůj dotaz, nicméně tomu vůbec nerozumí a potřebuji si udělat trošku jasno. Chceme na pozemek přivést eletřinu. O to jsme již požádali na čezu.
Potřebujeme přivést eletřinu pouze na hranici pozemku, jelikož chata ještě nestojí.
Zažádali jsme o jednofázový jistič 20 A. Jsme velice nenároční, ale co mi teď začalo vrtat hlavou je, jestli to vůbec bude stačit. elektřinu potřebujeme hlavně kvůli vodě. Budeme nechávat vyvrtat studnu, takže budeme potřebovat čerpadlo (ještě nevím model - ale co tak koukám, čerpadla jsou o výkonu 1,1kW) a přemýšlela jsem, že by nebyl k zahození i průtokový ohřívač. Koukala jsem na výkony průtokáčů a jsou větší než u toho čerpadla a tak mě napadá, bude nám na tohle ten jednofázový jistič 20 A stačit, když pojedou tyhle 2 spotřebiče zaráz? Jinak počítám, že nic víc by k tomu už nejelo, jsme velmi nenároční...

Další moje otázka zní, je potřeba na přívod eletřiny na hranici pozemku projekt??? chata se bude realizovat až příští rok, teprve se rozmýšlíme kde co a jak a projekt teprve bude, ale studnu potřebuji co nejdříve, tudíž elektřinu také. Musím se teď zabývat projektem na elektřinu nebo to stačí udělat až společně s projektem na chatu? Mě jde hlavně o ten ČEZ, aby s tím nedělali ofuky...? :-) Jinak 3 metry od našeho plotu je pomníček, tak počítám, že to čez potáhne odtud. Za podíl na nákladech si počítaj 4000Kč.

Díky všem za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.