kondenz ve stodole

Rubriky:

Reklama
TA Tomáš Angreška @tomas.angreska před 8 roky28.05.2016 19:21:00
kondenz ve stodole

dobrý den,pánové ,,stavaři,,
měl bych dotaz a prosím předem-nekamenujte mě a nepište mi že je nejlepší stavbu zbourat :) fakt jsem se tam nadřel...
mám nově postavenou stodolu,je z tvárnic ztraceného bednění tl.20cm a vylité betonem,základová deska je o síle 30-50cm betonu vyztuženého traverzami,teď už si asi spousta z Vás klepe na čelo. střecha je sedlová,sklon asi 40cm na trámech jsou natlučeny prkna tl. 25mm a na nich je navařená ipa.
mezi krokve jsem dal vatu 10cm silnou,nějaká rockwool kamená vata na izolaci podkroví,pod vatu jsem dal parotěsnou folii-je průhledná a má v sobě zalisovanou mřížku ze skelných vláken jutafol? to bych kecal.
fasáda stavby zatím není zateplená,ale to přijde,samotná stavba má něco kolem 70m2 a strop má cca 3 metry na výšku.
přes zimu bylo vše cajk,topil jsem tam naftovým topidlem jak o závod a s izolací problém nebyl.ale teď na jaře jak jsem přestal topit,mi začala mezi folií a vatou kondenzovat voda,ale to nebyla trocha,to byly celé lavory vody,které jsem vypustil tím že jsem ten igelit (parozábranu) prořízl,dnes jsem sundal kompletně parozábranu a vata byla mokrá jen naspod,když jsem říznul do vaty tak v hloubce 2cm byla krásně suchá,sundal jsem pár obdélníků izolace a prkna pod ipou byly krásně suché,dokonce z nich dost sálalo teplo jak dnes odpoledne svítilo na střechu.
původně jsem si myslel že mi do střechy někudy zateklo ale není to pravda.
chtěl bych pod parozábranu udělat konstrukci a na ni chytit SDK...
pořád někde čtu o odvětrávané a nebo difuzně uzavřené konstrukci a jsem z toho jelen,neměl bych tu vatu raději sundat a dát tam raději polystyren,mezery vystříkat pěnou aby to fest těsnilo a pod to konstrukci a SDK?
jak říkám není to na bydlení,slouží to jako občasná autodílna pro moje potřeby ale v zimě tam mrznout teda nechci,hlavně bych nerad protopil majlant,myslíte že bude lepší dát tam polystyren?
budu moc vděčný za každou radu,protože když jsem to dneska viděl tak,kdyby zoufalství nadnášelo,rozbil bych si hlavu o měsíc...
díky moc, Tom

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.