parozábrana

Rubriky:

Reklama
PT Pavel Tvrdík @pavel.tvrdik793 před 8 roky30.06.2016 21:13:00
parozábrana

Dobrý den, plánuji zateplit půdní prostor buďto mezi krokvemi, nebo půdní podlahu. Nyní jsem si četl plno článků a diskuzí ohledně tohoto tématu a všude se píše, jak je důležitá parozábrana.
K tomu mám 2 dotazy -
1. varianta - zateplení podlahy půdy resp. stropu nad obytným prostorem (nad jednou místností hurdisky, nad další místností dřevěný strop tzn. shora prkna, trámy a mezera mezi nimi, zase prkna, rákos, omítka.)
- zde jsem uvažoval o konopné izolaci či steakoflexu.
Musel bych v tom případě dávat pod tu nějakou parozábranu? Jaká by byla případně vhodná? Původně jsem měl na těch prknech IPU a škváru, ty jsem dal pryč a teď zateplení zatím nemám žádné a nechci udělat chybu, aby mi ta izolace nedegradovala, neplesnivěla atd.
2. varianta - zateplení mezi krokvemi - zde uvažuji o stříkané PUR-pěně. je potřeba dávat nějakou parozábranu i pod PUR-pěnu, když bych tu pěnu měl nastříkanou na fólii, která leží pod taškami resp. pod latěmi? Ten půdní prostor nechci využívat jako obytný, spíše jako odkladiště, ale pokud by byla potřeba parozábrana, pak si nedokážu představit, jak bych ji na tu pěnu přidělal.
Jediné řešení které mne napadá je jen kvůli té parozábraně udělat sádrokartonový rastr (ač tam sádrokarton dávat nebudu), na který se ta fólie nalepí.
Prosím napište mi názor na oba dva body.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.