Oprava hydroizolace

Rubriky:

Reklama
TD Tom Duda @tom.duda před 8 roky03.07.2016 19:22:00
Oprava hydroizolace

Chtěl bych se zeptat na nejvhodnější způsob opravy hydroizolační folie u domu, který je částečně ve svahu.
U hrubé stavby byla provedena hydroizolace folií Fatrafol 803/V položením na základovou desku před založením opěrné zdi ze ztraceného bednění. Toto bednění bylo následně do základové desky přikotveno armovacím drátem tak, že byla provrtána HI folie. Následně bylo bednění vylito betonem. Chyba byla, že folie nebyla znovu utěsněna před zabetonováním tvarovkami a PU tmelem.
Nyní jsem ve fázi oprav, kdy je potřeba dodatečně odizolovat prostup armovacího drátu skrz folii a to ve vybouraných servisních "kapsách" v prvním šáru bednění. Kapsy jsou i přes nejlepší snahu malé na manipulaci se svářecí pistolí a zároveň se nedají ze statických důvodů zvětšit.
Otázka: Existuje vhodná zálivka, kterou se prostup ošetří proti vodě, která nastoupává do zdiva? Samotný PU tmel asi nemá potřebnou odolnost proti tlakové vodě (?).

Z vnější strany zdiva bude dodatečně spuštěna HI folie pod úroveň základové desky a ukotvena poplastovaným plechem tak, aby zvenčí nenavlhala podkladní geotextilie pod HI folií a voda neměla možnost nasáknout k prostupům armovacím drátem.

Díky za tipy, opravy nebo nápady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.