Zkušenosti s fasádou Novabrick/Lifebrick

Rubriky:

Reklama
JR Jan Růžička @jan.ruzicka před 7 roky11.10.2016 20:15:00
Zkušenosti s fasádou Novabrick/Lifebrick

Příští rok se chci pustit do dokončení domu a přemýšlím nad tím jakou zvolit fasádu?

Máme bongalow, takže vyžaduji něco trvanlivého a odolného i na případný kontakt (opřené kolo, míč, apod.). Použité zdivo je 375mm Ytong P2-400. Polystyren/vatu jsem zavrhnul hned v začátku a jen mě v tom utvrdil technik od Xelly s který jsem teď diskutoval na for archu. Jako nejlepší řešení se mě jeví systém skládané provětrávané fasády Novabrick, Lifebrick.

Co jsem zatím vykoumal, tak Novabrick je originál kanadského systému, zatímco Lifebrick jde vlastní cestou, ale nezdá se mi řešení zámku na přední straně, kde hrozí zatečení a v případě mrazů možný vznik problému.

Máte někdo konkrétní zkušenosti a případně reference z okolí? Příští týden se na jeden dům jedu podívat.

Ještě řeším zda klasický beton a nebo tu variantu s příměsí perlitu, která má sice lepší tepelně izolační vlastnosti, ale zase není tak pevná a je křehčí?

Díky všem za reference a rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.