Vytopení starého domu

Reklama
MM Martina Malotová @martina.malotova před 7 roky12.10.2016 15:41:00
Vytopení starého domu

VŠEM DĚKUJI ZA CENNÉ RADY A KOMENTÁŘE.. Komín byl zavložkován za dobrou cenu a v dřívějším termínu, bojler jsem dle plánu přemístila s instalatérem do teplejších prostor, má stará kamna budu používat dále, i když doufám, že se časem dostanu k realizaci svého snu - kamna/pec na topení i vaření.. a samozřejmě je v plánu výměna střechy a zateplení.. Takže díky a hezké vánoční svátky..

Dobrý den, prosím o radu ohledně topení ve starém, nezatepleném, podsklepeném domě, dvě patra + nepochozí půda a se sólo přístavkem (prádelna), celkem cca 100m2 zastavené plochy, 2 patra mají výšku stropu 2,4-2,5m. Jsem rozhodnutá topit kamny na tuhá paliva (Musgraves 11kW), vypočteno i s ohledem na teplené ztráty bylo cca potřebných 10-11kW, to by problém nebyl. Ale.. co jsem kamna přivezla, kominíci jsou nedosažitelní, vytížení a já nemám vyvložkovaný komín ani přechodku na kouřovod, jelikož současná kamna mají menší průměr. Zima je ale neúprosná a nevím, zda se podaří toto ještě zrealizovat. Prosím tedy o radu, jak/čím dům alespoň temperovat, aniž by kamna měla velký odběr el. energie a mělo to efekt. Stačí mi teplota, při které nebude mrznout voda, trpět dům a bude fungovat odvlhčování sklepa, který je promáčený (příčina nalezena a téměř odstraněna) - vlhkost ve sklepě 78-82%, kondenzační odvlhčovač pořízen. Jinak vlhkost v domě v pořádku, mezi 40-60%.
Vím, že to nebude jednoduchá rada, ale právě proto prosím - více hlav, více informací.. Děkuji předem.. Spěchá..

Ještě dodatek: Sice jsem měla v domě před koupí inspektora, který mě měl informovat hlavně o těch drahých závadách apod., byl mi ale k ničemu. Když jsem loni chtěla využít akci na zateplení střechy, přišla studená sprcha - musí se přeložit střecha, pod barák mi rok teklo do sklepa, přičinu jsem odhalila teprve teď apod. Prostě, jako kdybych neudělala nic proto, abych znala dobře stav domu.

Ještě upřesním: V domě žiji, kromě práce jsem téměř pořád doma, není to tedy víkendová chalupa, kde jsem jen občas.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

31 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.