Vlhkost mezi izolací - poraďte

Rubriky:

Reklama
LV Luboš Včela @lubos.vcela před 7 roky28.10.2016 14:12:00
Vlhkost mezi izolací - poraďte

V nepodsklepené dřevostavbě postavené na základové desce jsem si přál zatepleni podlahy v 1.np 10cm PIR panelů (dodány panely Kingspan Therma 26 s oboustrannou Alu folií a tloušťce 5cm, rozměr desky cca 2x1m). Tyto panely byly na hydroizolaci (Glastek) lepeny i z důvodu vyrovnání nerovností základové desky až 2cm silnou vrstvou lepidla na obklady Weber.for klasik. Předpokládám, že desky byly kladeny do mokrého lepidla, mezi většinou desek je minimální spára, druhá vrstva je lokálně prolepena s vrstvou první a kladeno tak, aby spáry v obou vrstvách nebyly nad sebou. Celková spotřeba lepidla byla 900kg na 70m2. Realizace proběhla během 48hodin. Následující den byla položena EPS systémová deska podlahového topení s PE folií na povrchu a prolepenými spoji mezi deskami („vana“) a položeny trubky podlahového topení, které byly zality anhydritem. Po cca 2 měsících bylo nutné anhydrit kompletně odstranit a při kontrole PIR desek po demolici jsem zjistil výskyt vody a občas i černých skvrn (plíseň?) mezi jednotlivými vrstvami PIR desek. Hliníková vrstva desek je od cementového lepidla téměř rozpuštěna, zůstává v podstatě jen podkladový papír.
Stanovisko dodavatele je, že se jedná o zkondenzovanou vzdušnou vlhkost a že není souvislost s použitým lepidlem a provedeným postupem. Zbytková vlhkost je dle jejich názoru minimální a dojde k postupnému vysušení. Naprostá většina vody je dle jejich stanoviska spotřebována při vytvrzování lepidla. S tímto názorem se neztotožňuji. Domnívám se, že problém vznikl použitím zmíněného lepidla, které bylo navíc ředěno vodou více než je doporušeno (reálně cca 7-8 litrů/25kg) a jeho použitím ve vrstvě, která je zespoda i shora v podstatě parotěsná (hydroizolace+Alu)
Jak se na to díváte Vy?
Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.