Vnitřní zateplení - rosný bod?

Rubriky:

Reklama
PK Petr Ku @petr.ku před 7 roky03.11.2016 22:21:00
Vnitřní zateplení - rosný bod?

Vnitřní zateplení, rosný bod?
Dobrý den, mám dotaz ohledně vnitřního zateplení v dutině za předstěnou a chtěl bych poprosit o radu. Nejprve ze široka. Budu rekonstruovat půdní prostory. Vše je dobře vidět na přiloženém obrázku. Dům je z roku 1914. V 1NP je obvodová zeď cihla +1/2 = 45 cm. Na půdě v podkroví je obvodová zeď však tenčí. Někde 45 cm, místy však jen 15cm. Celý dům bude po obvodu zateplen fasádou z 15cm EPS
Má představa je taková, že v celém podkroví v podstatě po obvodu postavím dům v domě z ytongových příček 5,10cm. SDK nechci. Vím, že by stačilo v podstatě zeslabená místa dozdít a dorovnat do 45 cm, ale to bych musel místy nahazovat, dorovnávat nerovnosti atd. atd. a to se mi nechce. Navíc už mám všude založený šalunk na podmazaní první šáru ytongu. Nyní však řeším dilema, zda vzduchovou mezeru mezi původním cihelným zdivem a nově postavenou ytongovou předstěnou vyplnit ještě polystyrenem, nebo ne?
Říkám si, že i když bude dům zateplený, tak to nemůže být na škodu, ale naopak se tím výsledné zateplení ještě zvětší.
Na druhou stranu si však říkám, abych tím nezpůsobil komplikace ve smyslu rosného bodu v dutině a tím pak plíseň ve zdivu. Moc tomu nerozumím, ale trochu se obávám, aby ten vnitřní EPS neposunul rosný bod blíže do interiéru, protože zeď se potom tolik neohřeje?
Co byste doporučili Vy? Dutinu nechat prázdnou (možná udělat ještě odvětrání), nebo ji vyplnit EPS, nebo to pouze dorovnat z 15cm na 45cm a udělat klasické omítky (to se mi moc nechce, je to dost křivý).
Jinak v místnostech budu topit podlahovým teplovodním topením + možná ještě radiátory.
Velice děkuji za radu Petr

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.