Zateplení místnosti na půdě

Rubriky:

Reklama
TM Tomáš Trinact @tomas13 před 7 roky20.11.2016 19:58:00
Zateplení místnosti na půdě

Zdravím, chci udělat ze staré místnosti na půdě (rok 1913) obyvatelnou místnost. Jedná se o dřevěnou konstrukci - 2 stěny a strop. A 2 strany zděné. Zajímalo by mě zateplení:
1) zateplení střechy - tj. na fotce pouze ten sešikmený roh, střecha je z eternitových desek, pod tím nějaká ipa a prkna. Skladba zateplení: cca 5 cm rošt a na něm pojistná hydroizolace (tady nevím jestli je nutné dělat, zda nedávat vatu přímo na prkna), poté vata, parozábrana, CD profily mezi nima vata, SDK.
2)zateplení stěny - stěna byla udělána, tak že u obou stan byli prkna, na nich rákos a omítka, zevnitř z místnosti jsem omítku a prkna sundal, takže mi vzniknul "vnitřní prostor", do něj chci namontovat UD a CD profily, vatu, parozábranu a SDK, aby to bylo přiděláno zároveň s tou dřevěnou konstrukcí z hranolů. Z druhé strany stěny bych chtěl přidat ještě nějakou vatu (zapomněl jsem napsat že se jedná o nezateplenou půdu). elektriku chci natáhnou mezi parozábranou a SDK, aby nevznikali další díry.
3) Strop (2. obr) je udělán následovně - polystyrén, starý strop (omítka a rákos), dřevěná prkna. Nevím jak zateplit, pokud hodím na prkna vatu, tak by se tam měla kondenzovat voda, parozábranu tam nemám kam dat, leda že bych musel sundat ten polystyren. Což se mi nechce. Takže mě napadá pouze, pokud tam nejde vata, tak na prkna dát silnější polystyren.
4) Všechny SDK, chci přetáhnou perlinkou a vyštukovat, tak jestli to nemění situaci.
Tak předem děkuji za odpovědi, snad mi vše vyjasníte :)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.