Zatepletní pláště a střechy na RD

Rubriky:

Reklama
TK Tomáš Kupka @tomas.kupka093 před 7 roky26.12.2016 19:41:00
Zatepletní pláště a střechy na RD

Dobrý den všem

Mám RD dvě nadpodlaží. Staří domu je 30 let. Zdivo je ytong 300 mm a rovná střecha.

Skladba střechy omítka 15 mm, hurdis desky, čedičová vata 120 mm, rákosová rohož 20 mm, vzduchová mezera 200 – 400 mm, krokev 100/120 mm, bednění 25 mm, krytina 3x IPA.

Chtěl bych se zeptat jaký zateplovací systém zvolit na zateplení zdiva? Jestli se vidat cestou ISOVER EPS GREYWALL nebo vybrat ISOVER TF Profi? Síla zateplení by se u obou systémů pohybovala od 16 do 20 cm.

Četl jsem články, že se ytong vůbec nevyplatí zateplovat, že se stejně za 15 - 20 let musí udělat rekonstrukce. Jaký jsou reálný zkušenosti co se týče životnosti zateplovacího systému? Někdoho ho určitě má už 10 let na domě?

Dále bych se chtěl zeptat jak zateplit střechu? Projektant mi radí strhnout IPU, zvýšit atiku, na bednění položit parotěnou folii naní zateplovák (nevím kolik cm), na zateplovací systém položit gumovou folii. Plocha střechy je něco kolem 85 m2. Odhadovaná cena 100 - 120 tis. Máte někdo rady ohledně zateplení rovné střechy?

Díky za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.