Regulace vzduchu kamen

Reklama
JB Jaroslav Bobok @jaroslav.bobok před 7 roky09.01.2017 11:37:00
Regulace vzduchu kamen

Dobrý den. Pořídili jsme si do novostavby kamna zn. Verner jako téměř hlavní zdroj vytápění. Rozhodující byl výtapeci vykon a výkon do prostoru kvůli nepřetápěňí místnosti kde jsou. Používání už 3 sezónu a naprosto spokojenost ohledně výkonu tepla. Více me obtěžuje neustálé řízení kamen aby hoření bylo co nejefektivnější a úsporný. Často to do kamen doslova hučí a to ani nemusí být venku velký vítr. Komín máme schiedel výška cca 6 metrů bez zakončení komínové stříšky kterou plánuji namontovat . Samotná kamna mají jakousi přikládací klapku která se otvírá při zátopu a přikládání. Při otevření jde plamen přímo do kouřovodu a při zavření jde přes výměňík do kouřovodu. Přívod vzduchu do kamen se říđí kolečkem o 4 stupňů vykonu. Standardní nastavení požívám 2 nebo 3 stupen výkonu neboli přívodu vzduchu do kamen a zavřená přikládací klapka. Stejně tak radi i výrobce. Výsledek časté přikládání a rychlý úbytek žhnoucí vrstvy. Dřevo mé přijde jako když se udí a plamen je prudký. Ale když jsem topil s otevřenou přikládací klapkou a minimum vzduchu do kamen u mě na 1 stupeň a klapku postupně zavíral až po důkladném prohoření dřeva . Tak hořeni mě přišlo klidnější a lepší. Čekal bych to právě naopak ale možná se pletu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

27 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.