Dotaz na rozmístění a výkon přímotopů - novostavba

Reklama
MP Miroslav Pokorný @miroslav.pokorny139 před 7 roky15.01.2017 17:09:00
Dotaz na rozmístění a výkon přímotopů - novostavba

Zdravím,

jak dimenzovat přímotopy v novostavbě řadového RD? - viz přiložená pédéefka přízemí a podkroví?

Jedná se zatím o polořadový RD, ale z druhé strany přibude taky soused a bude z toho regulerní řadovka. TZ objektu jsou 3,9 kW (spočítáno na polořadovku, jako řadovka to bude nižší, netroufnu si odhadnout o kolik).

Jde mi o to to nadimenzovat zatím na tu polořadovku. Kromě přímotopů bude v koupelně u sprchového koutu topný žebřík 0,2 kW a na záchodě také topný žebřík 0,2 kW.
Říkal jsem si, že v 1.NP bych dal do koupelny a do ložnice přímotopy 0,5 kW a 0,5 kW, do kuchyňského koutu pod okno 0,5 kW a u obýváku 1 kW (je to velký prostor s otevřeným schodištěm nahoru).
Do 2.NP jsem si říkal, že do většího pokoje bych dal přímotop 0,75 kW a do druhého jen 0,5 kW. Pak by instalovaný výkon byl 4,15 kW.

Udělali byste to jinak? Třeba do obýváku dát pod okno "jen" 0,75 kW přímotop?

Co vy na to?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

44 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.