Zateplení střechy s došky a stropů

Reklama

Rubriky:

Reklama
Arnold Šilberský @arnold.silbersky před 7 roky24.01.2017 08:48:00
Zateplení střechy s došky a stropů

Dobrý den,
připravujeme se na rekonstrukci starého domu. Krov střechy se zdá být v relativně dobrém stavu (mimo jednoho trámu, který bude třeba vyměnit). Na krovech jsou příčně latě a na nich dřevěné došky. Na došcích je eternit. Uvažoval jsem nad tím eternit sundat, přes došky do trámů přichytit latě a na ně kontralatě a nahoru tašky. Tím by se vytvořila odvětrávaná mezera mezi došky a střešní krytinou. A došky by fungovaly jako paropropustná fólie.
Mezi krovy bych umístil 16cm vaty, parotěsná fólie a další 4cm vaty. Je toto řešení v pořádku, nebo raději ty došky dát pryč? Chci tam udělat jeden pokoj a koupelnu. Zbytek půdy nechat jako půdu.

Ten pokoj by byl částečně nad nevytápěnou technickou místností. Ta technická místnost má cihlovou klenbu. Na půdě jsou potomy cihly vyskládány do roviny. Na tuto cihlovou podlahu bych umístil vatu cca 16 cm, mezi rošt,na který přijde nová podlaha z OSB desek. A tady nevím, kam umístit parozábranu? Pod cihly, nebo pod podlahu? Koupelna bude nad koupelnou, kde je taktéž cihlová klenba. Tady se tedy jedná o umístění nad vytápěný prostor. V tomto případě umístit parozábranu pod vatu? Zajistit nucené odvětrávání horní koupelny. Bude tam jen občas využívaná sprcha a toaleta + umývadlo. Pokud by tam byl nějaký zásadnější problém, sprchu tam nedám a zůstane jen v přízemí.
Další místnost v přízemí má trámový strop, na trámech jsou desky, které tvoří strop. Nad stropem další trámy a na nich podlaha půdy. Tu stávající podlahu půdy plánuji vytrhat a udělat izolaci stropu. Řeším kam umístit parozábranu. Uvažoval jsem o jejím přichycení mezi trámy zespodu. A hned na ni umístit palubky, nebo sádrokarton. Mezi trámy bych nedával tepelnou izolaci, protože je chci nechat přiznané a navíc nechci snižovat optickou výšku již tak nízké místnosti. Z horní strany ny desky tvořící strop bych položil 16cm (případně víc, pokud vleze) vaty. A na to podlahu z OSB desek. Bude to takto funkční?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.