Legislativa ohledně umístění třísložkového komína do světliku

Reklama
LZ Linda Zaoufala @linda.zaoufala před 7 roky26.02.2017 23:12:00
Legislativa ohledně umístění třísložkového komína do světliku

Dobrý den,

nacházím protikladné informace týkající se legálního umístění třisložkového komínu ke kondenzačnímu kotli do světlíku. Bydlíme ve starém domě na Praze 2, kde některým partajím (včetně nás) není k dispozici komín, a jediná možnost by byla zbudovat komín ve světlíku. Chci, aby bylo vše podle pravidel, legální a bezpečné.

Našla jsem pouze vyhlášku č. 268/2009 Sb. o technických požadavcích na stavby, novelizovanou v roce 2012, kde se v paragrafu 12 uvádí: "Do světlíkové nebo větrací šachty lze zaústit pouze větrání místností stejného charakteru v celé výšce šachty, šachtou nesmí být odváděny spaliny od spotřebičů paliv. Pouze v odůvodněných případech, při zachování funkce světlíkové nebo větrací šachty, v nich může být umístěn komín odpovídající normovým hodnotám."

Je tato právní úprava stále platná a pokud ano, co stavební úřad považuje za "odůvodněný případ"? Máme na celý byt 2kk jedny WAWky, které byt nevytopí a jsou velmi neekonomické na provoz, je to možno považovat za odůvodněný případ?

Prosím poradťe.

Díky a hezký den,

Linda

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.