Přírozené/automatické větrání

Rubriky:

Reklama
AD Antonín Doupovec @antonin.doupovec před 7 roky17.03.2017 11:57:00
Přírozené/automatické větrání

Dobrý den,
chystám se rekosntruovat rodinný dům, tnz. výměna oken + zateplení obálky domu (podlahy, sedlová střecha a fasáda). Jelikož bych se chtěl dostat na nízký součinitel prostupu tepla a celý dům takřka uzavřít, řeším tedy i dodělání systému větrání.
U známých, kteří mají pasivní domy a mají systémy řízeného větrání s rekuperací, mne bylo umožněno strávit noc a v každém domě jsem vždy během klidu slyšel hluk od větrání (možná je to tím, že pocházím z hájenky a jsem citlivý na veškerý zvuk :d), má paní dokonce nemohla občas i spát, asi také jen z pocitu hluku. Ale myslím, že by se na to dalo zvyknout, jenže nedokáži si představit jak do svého domu dostanu rozvody při velice nízkých stropech (v podlaze je to takřka nemožné).
Pro bych se chtěl Vás zkušenějších zeptat zda neznátě nějké alternativi automatického větrání.
Já uvažuji o elektricky otvíraných okne přes čidla CO2 a vlhkoměry, kdy větrání bude založeno na komínovém efektu, jenže když si vezme, že jedno takév okno stojí i 15-20 tisíc, to by se mě vyplatila i ta větrací jednotka.
Dále jsem slyšel o systému, kdy v obovodém zdivu jsou vloženy speciální klapky, které propouští vzduch opět pomocí na čidla atd. a znečištěný vzduch je odsávan iděálně umístěným ventilátorem (asi opět někde v nejvyšším místě sedlové střechy přes komínový efekt. Tento způsob se mi velicí líbí, jenže nedokáži nic o něm najít.
Mohl bych Vás zkušeněšjí poprosit o radu zda existují podobné systémy, které zapnou pouze přes čidlo a nevyžadují nutné trubní rozvody po domě? Mám starý otevřený dům s obytným podkorvím, kde by zrovna komínový efekt (krom koupelny a Wc) byl dosažen.

Děkuji Vám

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.